Ghana har taget godt imod mig og jeg er meget glad for at være her.

Så er min første uge i Ghana ved at være slut og det er utroligt spændende at være her. Jeg ankom mandag aften til lang kø i Accra lufthavn. Liane nåede at blive bekymret for om jeg overhovedet dukkede op, men vi fandt hinanden og tog med taxa ud til et hotel og så gik rejsen til Kumasi næste dag.

Inden jeg rejste af sted havde jeg prøvet at forsikre mig selv om at fordi jeg havde været i Sydafrika i foråret, så ville kulturchokket ikke være så stort, men hold da op. Man kan simpelthen ikke nægte at der meget stor forskel på livet i Danmark og livet i Ghana. Ghaneserne er meget sociale og vil rigtig gerne snakke. De er meget smilende. De er også glade for at sælge alverdens forskellige varer og man kan undre sig, når man ser fem kvinder ved siden af hinanden, der sælger tomater, hvordan de kan overleve på det. Når man kører i bus og bil kan man til enhver tid købe vand, frugt, brød, ildslukkere, måske endda et sofabord.

Ghaneserne er også virkelig gode til at holde deres tøj rent. Selv med alt det støv der er i luften ved vejene kan man se en kvinde gå rundt i hvidt tøj, der er som trådt ud af en Vanish-reklame. Jeg har selv lært at vaske mit tøj i hånden i dag af Doris, der også bor på centeret. Jeg glæder mig til at få mit nyvaskede tøj på.

Jeg har fået en meget varm velkomst. Alfred og Nana Yaw var lidt generte, men da Angela og Benjamin kom hjem fra skole løb de straks ind og gav mig et stort kram. I onsdags fejrede vi min ankomst med kage og børnechampagne og vi skålede med børnene. Det var virkelig hyggeligt! Jeg er i øvrigt hel vild med maden her.

Jeg tror ikke jeg kommer til at savne dansk mad lige foreløbig 🙂