Om From Heart to Hand

From Heart To Hand er en dansk forening der støtter udsatte børns skolegang i Ghana.

I Ghana lever næsten en tredjedel af alle børn i fattigdom (UNICEF, 2016). I et land hvor skolegang koster penge og sociale sikkerhedsnet er nærmest ikke eksisterende, betyder det at langt de fleste af disse børn aldrig kommer ud af fattigdom. Børnene kommer ikke i skole, får ikke den nødvendige næring til at udvikle sig og oplever ofte forsømmelse fra deres familier der ikke har ressourcerne til at tage sig af dem. Den ghanesiske millionby Kumasi er ingen undtagelse.

For at give de mest udsatte børn i Kumasi en chance i livet, har den danske frivilligforening From Heart To Hand (FHTH) i de sidste 8 år hjulpet mere end 150 børns skolegang gennem fadderskaber.

Det kan umiddelbart lyde ligetil at hjælpe børn i skole. Men det kræver en del mere end blot at betale skolepenge. For at kunne lære, skal børnene have ordentlig ernæring – det betyder at arbejde med forældre, bedsteforældre og andre værger i at sikre at børnene får nok mad. Derudover, skal hospitalsregninger betales hvis børnene bliver syge og familierne skal lære at styre deres økonomi så børnene kan få bøger, uniform, taske og sko.

FHTH støtter lige nu 65 børn og unges skolegang gennem hjælp til selvhjælp til de berørte familier. FHTHs rådgivere besøger mindst et par gange i måneden børnenes familier og skoler. Hvert barn eller ung har en eller flere faddere som hver måned giver et mindre beløb til at dække omkostningerne for deres fadderbarns skolegang.

I 2019 blev tre unge indskrevet på universitet i Ghana. De har været tilknyttet projektet fra barnsben og har nu brudt den sociale arv og har fået mulighed for selv at skabe sig et godt liv. Andre unge fra projektet går nu på tekniske uddannelser så de kan forsørge sig selv og deres familie.

FHTH driver også et center hvor især unge mødre kan komme og få støtte især ift. sikkerhed og ernæring. På centeret er der også en workshop hvor unge mænd og kvinder kan lære at sy, lave sæbe og andre håndværk der kan hjælpe dem til at forsørge sig selv. Der er også planer om at starte en børnehave der følger danske standarder hvor udsatte børn kan gå gratis.
FHTH blev etableret af Liane Janne Løth fra Brønderslev der i dag driver projektet sammen med hendes mand Ben Kofi. Sammen har de to børn Alfred på 6 og Wilma på 3. Liane flyttede til Ghana i 2006 og har boet der indtil for nylig, hvor den lille familie rykkede teltpælene op og flyttede til Danmark.

FHTH er lidt anderledes end andre organisationer, fordi alle penge går direkte til projektet i Ghana og ikke til administration, løn og marketing i Danmark. Det er en lille organisation der er drevet af frivillige hovedsageligt fra Brønderslev. Foreningen har omkring 30 frivillige tilknyttet der tager ud til markeder og andet. FHTH har også en bestyrelse der er valgt ved en årlig generalforsamling.

Vil du hjælpe?

Bliv fadder
Bliv medlem
Bliv frivillig